a.a.w. producten

Aluminium Schrijnwerk

Alu ramen en deuren

Mooie ramen en deuren zijn de blikvanger van je woning. Maar allereerst: waarom kiezen voor aluminium?

Aluminium is een licht en toch sterk metaal, geschikt voor grote constructies en zware glaspartijen, en is onderhoudsvriendelijk. Het is een duurzaam materiaal met een groen karakter, 100 % recycleerbaar. De hedendaagse profielen beschikken bovendien over uitstekende isolatiewaarden. Met aluminium kan je alle kanten op.

De functionele basisvorm is sober en zorgt voor een tijdloos design. Voor wie graag meer het rustieke ziet, hebben we het Renaissance profiel. Het kan ook in “steel look” het superslanke slimline profiel, dat zowel in klassieke als moderne bouwstijlen past. Ben je op zoek naar een bepaalde kleur, mat, glanzend of structuurlak? Geen probleem met REYNAERS ramen combineer je stijl, kleur en afwerking.

REYNAERS biedt voor iedere smaak een profiel. Hieronder bieden we u informatie over de belangrijkste profielen.

Schuifdeuren

De nieuwe trend bestaat erin woningen zo transparant mogelijk te maken.

Aluminium schuifdeuren geven een gevoel van licht en ruimte waarbij de leefruimte overgaat in de buitenomgeving.


Dankzij de stevigheid van aluminium en het concept kunnen schuifdeuren vrijwel in alle afmetingen worden gerealiseerd en zo goed als drempelloos.

De laatste nieuwigheid van REYNAERS is het Hi-Finity schuifraam. Dit schuifraam met zijn ultra slanke profielen is een voorbeeld van elegant design.

Vouwdeuren

Het nieuwe aluminium vouwsysteem combineert hoge isolatie met een slank design.

Bij dit systeem kan de hele raampartij of een groot gedeelte ervan open, zonder opstap tussen woning en terras.


Hieronder vindt u meer informatie rond de belangrijkste profielen!

Gordijngevels

Dit is een profiel systeem ontworpen voor gevels en daken, uitermate geschikt voor grote glasoppervlaktes. De minimale aanwezigheid van profielen zorgt voor een maximum aan lichtinval.


Dit gordijngevelsysteem speelt in op de economische aspecten rond grote bouwprojecten en is ook verkrijgbaar in verschillende varianten, waarbij een combinatie van glas en aluminium sandwichpanelen mogelijk is.

Luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen bepaalt mee het E-peil van een gebouw. Niet alleen passieve of lage energiewoningen, maar ook hedendaagse bouwprojecten vereisen een luchtdicht bouwsysteem om aan de huidige reglementering inzake EPB –normen te beantwoorden.


Reynaconnect is geschikt voor het luchtdicht plaatsen van profielreeksen.


Rolluiken en Zonwering

Rolluiken

Rolluiken verhogen het dagelijks comfort, geven je privacy en zijn inbraakverlagend en bieden bovendien een thermische en akoestische isolatie.

Ze vormen een excellente zonwering in de zomer en zorgen voor extra isolatie en energiebesparing in de winter. Ook het omgevingslawaai wordt geminimaliseerd.

Er zijn verschillende systemen, de traditionele rolluiken met de rolkast aan binnenzijde.

Hebt u momenteel geen rolluiken ? Geen probleem, dat lossen we op met voorzetrolluiken. Deze worden in een kast aan de gevel aangebracht.

Een andere mogelijkheid is de combinatie raam of deur met rolluik, de opbouwrolluik. Raam en rolluik zijn één geheel.

Buitenleven

Naast ondermeer screens en zonneschermen maken nog tal van andere out-door-living producten het u mogelijk om optimaal samen met familie en vrienden van uw tuin te genieten.

Met een diversiteit aan tuinschermen en overkappingen kan u elke willekeurige plek in uw tuin omtoveren tot een oase van rust en privacy.

Zonwering

Het zonnetje in huis, is best wel aangenaam. Nochtans tijdens de zomermaanden kan het soms ook storend zijn, het oplopen van de binnentemperatuur, te veel lichtinval, verkleuring van meubelen en gordijnen, enz… Daarom is het belangrijk om voor oplossingen te kiezen die u elke dag opnieuw optimaal leefcomfort bieden.

Het systeem van de vertikale screens is een doek dat aan de buitenkant van het raam neergelaten wordt. Bij nieuwbouw worden de screens in de spouw ingebouwd, special ontwikkeld voor passief en lage-energie woningen.

Een voorzetscreen wordt op de gevel gemonteerd. Over de volledige hoogte wordt het doek in geleiders vastgehouden, zodoende kan u van uw screens genieten wanneer u dat wil, ook op dagen met meer wind.

De verandazonwering zorgt voor een aangename temperatuur in de veranda. Het doek loopt aan de bovenzijde van de veranda op een draagstructuur. De zichtbare profielen worden gelakt in de kleur passend bij de onderliggende konstruktie.

Het zonnescherm of knikarmscherm wordt bevestigd boven het raam en zorgt voor schaduw en verkoeling op het terras. Bij gesloten stand zit het doek volledig opgerold in een stijlvolle casette.

Al onze zonwerende doeken zijn van prima kwaliteit.

Voor de bediening van uw doekzonwering heeft u meerdere opties. U kan kiezen voor een eenvoudige bediening via schakelaar of via afstandsbediening en volledig automatisch naargelang de zon- en windintensiteit.


PVC Schrijnwerk

Ramen en deuren

ZENDOW, de PVC raam- en deurprofielen van DECEUNINCK hebben een duurzaam karakter, hoge thermische eigenschappen en zijn mooi en stijlvol.

De licht afgeronde vorm geeft het ontwerp een zekere zachtheid en warmte, aangenaam om zien en voelen. De bestaande kleuren zijn met zorg gekozen en op de natuur geïnspireerd. Zonder veel onderhoud behouden de ramen hun oorspronkelijke kleur, jarenlang.


Diversen

Sectionale poorten

Onze sectionale poorten worden op maat gemaakt met de beste materialen. Ze zijn inbraakwerend, robuust, en toch gemakkelijk en licht te bedienen. Zo kan u, wanneer u thuiskomt, de poort met één druk op de knop automatisch en geruisloos openen.

Een poort moet perfect passen bij de stijl van uw huis.

Met een ruime keuze van panelen, strak of structuur en een waaier van RAL-kleuren komen onze poorten zeker aan al uw eisen tegemoet.

Glas

U wil energie besparen?

Dan kiest u uiteraard voor hoogrendementsglas. Maar glas kan heel wat meer functies vervullen.


Het dubbel en driedubbel thermisch isolerend glas kan bovendien gecombineerd worden met andere functies, zoals zonwering, geluidswering, inbraakvertraging, onderhoudsgemak en decoratie.

Ventilatie

Een goede ventilatie zorgt voor een gezonde en comfortabele woning.

Dagelijks wordt de lucht in huis vervuild door de bewoners, hun activiteiten, producten en materialen.


RENSON biedt u als specialist in ventilatie, meervoudige oplossingen.